Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ ΚΑ. ΧΡΥΣΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Μετά τη συζήτηση τα παιδιά επέλεξαν τον ορθότερο τρόπο διατροφής από αυτούς που παρουσιάστηκαν στην τάξη! 
Στη σωστή επιλογή συντέλεσε και η ημερίδα με θέμα τη διατροφή που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο κα. Χρύσα Καραγιάννη, η οποία μάλιστα μας τόνισε τη σημασία που έχει καθημερινά να επιλέγουμε στη διατροφή μας τη χρυσή πεντάδα!Ποια είναι αυτή;
Σύμφωνα με την ίδια καθημερινά θα πρέπει να τρώμε συνολικά τουλάχιστον πέντε φρούτα και λαχανικά!Έτσι, λοιπόν, αν ένα παιδί επιλέξει στο τοστ που θα φέρει στο σχολείο να βάλει μέσα για παράδειγμα ντομάτα και πιπεριά έχει ήδη συμπληρώσει τα 2 απ' τα 5 της χρυσής πεντάδας!!!Τόσο απλά...
Αξίζει να σημειωθεί πως η διατροφολόγος, την οποία και ευχαριστούμε, μας τόνισε πως η βάση της διατροφής μας είναι το άμυλο και επομένως δεν θα πρέπει να το παραμελούμε, όπως κάνουν κάποιοι για να αδυνατίσουν!"Αυτό είναι λανθασμένο, όπως μας εξήγησε, αν κάποιος θέλει να αδυνατίσει απλά θα πρέπει να μειώσει το φαγητό". 
Επιπλέον, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως το στομάχι μας δεν είναι... κάδος. Άρα, θα πρέπει να προσέχουμε τι του προσφέρουμε!
Τέλος, μας ανέφερε πως μια σωστή και ολοκληρωμένη διατροφή μπορεί να συντελέσει στην πρόληψη από σοβαρές ασθένειες, όπως είναι ο καρκίνος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου