Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΞΙΠΑ

Τα τελευταία χρόνια πολλά παιδιά ταλαιπωρούνατι από την παιδική παχυσαρκία. Συγκεκριμένα η παιδική παχυσαρκία είναι διατροφική διαταραχή που οφείλεται στο αυξημένο σωματικό βάρος του παιδιού και ειδικότερα στη μεγάλη συσσώρευση λίπους στο σώμα.
Συνήθως προκαλείται από την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών. Η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη άθλησης και η ελλιπής ενημέρωση των γονιών, αλλά και των παιδιών οδηγούν σε αυτή τη διαταραχή. Η υπερφαγία αφορά άτομα που καταναλώνουν ανεξέλεδκτα μεγάλη ποσότητα τροφής.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με την υπερκατανάλωση και τα εσφαλμένα πρότυπα έχουν αυξήσει τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τη διατροφή. 
Για να αντιμετωπίσει το άτομο τις διατροφικές διαταραχές και σωματικά προβλήματα θα πρέπει να απευθυνθεί σε ειδικούς γιατρούς που θα τον βοηθήσουν πρωτίστως να ξεπεράσει αυτού του είδους την "ασθένεια" και να τροποποιήσει τις εσφαλμένες πεποιθήσεις και αντιλήψεις που έχει για την τροφή.
Αν υπάρχει διάθεση και πρόθεση να διαχειριστούμε σωστά τις δύσκολες καταστάσεις της ζωής μας μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε πρόβλημα.

Μανώλης Ξίπας
Μαθητής της Ε' Τάξης του ΔΣ Μασάρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου